<


27.04.2015 год., х.Арка-Скопје
Годишен стручен состанок на здружението на педијатри на РМ
На ден 27.04.2015 год., Авицена беше покровител на годишниот стручен состанок на Здружението на педијатри на Р.Македонија,кој се одржа во хотел Арка.

22.12.2014 Клуб на пратеници, Скопје
Редовен стручен состанок на Здружението на микробиолози на Македонија (ЗММ)
На 22.12.2014 година, во просториите на Клуб на Органите на Управата ( Клуб на пратеници) во Скопје, се одржа редовен стручен состанок на Здружението на микробиолози на Македонија (ЗММ). Состанокот беше акредитиран од МЛД и Лекарската Комора на Македонија и се одвиваше по следнава програма:

27.09-02.10.2014, Гранада Шпанија
Работна посета на компанијата Vircell, Шпанија
Дел од тимот на Авицена, заедно со група на лекари специјалисти, оствари успешна посета на реномираниот производител на тестови и опрема за микробиолошка дијагностика Vircell од Шпанија.

05 – 07.09.2014 хотел Метропол, Охрид
5-ти Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2014",
Во организација на Факултетот за ветеринарна медицина на Универзитетот Св. "Кирил и Методиј" Скопје, во периодот од 05 – 07.09.2014 во хотел Метропол, Охрид се одржа 5-тиот Меѓународен научен собир „ Денови на ветеринарна медицина 2014",

28 - 31.05.2014 хотел Метропол, Охрид
V-ти Конгрес на микробиолозите на Македонија со меѓународно учество
Во периодот од 28 – 31.05.2014 година во Охрид се одржа V-от Конгрес на микробиолозите на Македонија, каде Авицена зеде активно учество, а воедно беше и еден од спонзорите на настанот.

Авицена спонзор на V-от Конгрес на микробиолозите на Македонија
Во името на Здружението на микробиолозите на Македонија (ЗММ) и Институтот за микробиологија и паразитологија при Медицинскиот факултет, УКИМ, Скопје, а воедно и како спонзори на овој голем настан...

АВИЦЕНА ДИЈАГНОСТИКА -СЕРТИФИЦИРАН SIEMENS SERVICE PROVIDER

Кликнете на сликата за повеќе информации

RIDA qLine®Allergy

 

 

 

PROTIS ASSESSMENT SOFTWARE

ПОВЕЌЕ ОД ОБИЧЕН РЕЗУЛТАТ...


Kомплетна и ефикасна проценка на состојбата на пациентот со помош на PROTIS софтверот од производителот Siemens Healthcare Diagnostics-алатка базирана на стандардизирани упатства и препораки утврдени од меѓународни експерти.                                  Повеќе информации прочитајте тука.

Неонатален билирубин на гасниот анализатор RapidPoint 405, Siemens Healthcare Diagnostics


Со зголемувањето на тест менито со уште една многу важна анализа-неонатален билирубин, Siemens Healthcare Diagnostics oвозможи уникатна можност за примената на гасниот анализатор RapidPoint 405 во единиците за неонатална интензивна нега. Прочитајте повеќе...

 

Срцеви биомаркери


Тука ќе прочитате корисни информации за важноста и примената на срцевите биомаркери во дијагнозата на кардиоваскуларните болести. Кликнете тука или на сликата за повеќе...

Каталог на стручна литература

Погледнете дел од едукативните печатени материјали


Микробиологија
Кликнете на сликата за да погледнете дел од производите за микробиологија на Siemens Healthcare Diagnostics
Времето во Скопје
24°C
Делумно Облачно
Неделна прогноза 
Посетители: 671536

�� ��?/h3> �������� ���� �� 1991 ��?,
��������?�����?�� ������?����������� ?��������
�� ���������������� ������? �������� ?������������?br/> ������ �� ������?���������� ������������?


������?/h3> ������: ��. ��������?��.11?
1000 �����
��? 02/3079-700
����.02/3079-400
www.avicena.com.mk


  ? ���� ����?�� �������� ������?����������� 
642-627 642-631 642-637 642-642 642-647 642-648 642-651 642-652 642-654 642-655 642-661 642-681 642-691 642-731 642-732 642-736 642-737 642-741 642-742 642-746 642-747 642-770 642-775 646-392 646-393 646-561 646-562 646-563 646-573 646-574 646-578 646-580 646-588 646-589 646-590 646-653 646-656 646-671 646-967 646-976 646-985 648-232 648-238 648-244 648-247 648-375 648-385 650-026 650-027 650-032 650-042 650-059 650-082 650-125 650-126 650-127 650-128 650-148 650-153 648-247 648-375 648-385 650-026 650-027 650-032 650-042 650-059 650-082 650-125 650-126 650-127 demo 650-128 demo 650-148 demo 650-153 demo 650-154 demo 650-155 demo 650-156 demo 650-157 demo 650-159 demo 650-173 demo 650-175 demo 650-177 demo 650-178 demo 650-179 demo 650-180 demo 650-195 demo 650-196 demo 650-251 demo 650-256 demo 650-261 demo 650-281 demo 650-286 demo 650-292 demo 650-293 demo 650-294 demo 650-295 demo 650-296 demo 650-297 demo 650-298 demo 650-299 demo 650-302 demo 650-302 demo 650-303 demo 650-304 demo 650-312 demo 650-316 demo 650-322 demo 650-325 demo 650-328 demo 650-331 demo 650-367 demo 650-368 demo 650-369 demo